alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Mazurek z bananami i polewą z kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mazurek z bananami i polewą z kakao

Mazurek z bananami i polewą z kakao

Składniki:

Mazurek z bananami i polewą z kakao

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek z bananami i polewą z kakao
Obrać banany, zetrzeć. Utrzeć z miodem, cukrem i jajkami. Wymieszać mąką z proszkiem do pieczenia i kasze. Nie przerywając ucierania wsypywać mieszankę do masy bananowej. Wymieszać z olejem. Rodzynki sparzyć i odsączyć. Dodać do masy. Blaszkę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wypełnić masą. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Ostudzić, przekroić na pół. Podane składniki polewy ugotować ze sobą, lekko ostudzić, polać mazurki.