Sposób przygotowania:
Meksykańska uczta
Pieczarki, czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z makaronem penne.
![Meksykańska uczta Meksykańska uczta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/meksykanska-uczta-305285.jpg)
![Meksykańska uczta Meksykańska uczta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/meksykanska-uczta-305286.jpg)