eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Meksykańska zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i smaczna zupa która rozgrzewa.

Meksykańska zupa gulaszowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Meksykańska zupa gulaszowa

 

  • 300 g mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • 1l bulionu mięsnego (kostki)
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 300g pomidorów
  • 1 puszka konserwowej czerwonej fasoli
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżeczki Przyprawy Kuchni Meksykańskiej Kamis

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska zupa gulaszowa
Mięso pokroić w małą kostkę. Cebulę, czosnek obrać drobno posiekać i podsmażyć na oleju.Kiedy cebula nabierze złotego koloru,dodać mięso i dusić pod przykryciem 15 minut. Oprószyć mąką , wymieszać, dodać wywar z kostki i przyprawy. Zupę gotować pod przykryciem. Pomidory umyć , usunąć twardą część przy szypułce, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości. Następnie przetrzeć przez sitko.(można użyć pomidorów z puszki). Do zupy dodać fasolę i, zagotować dodać przetarte pomidory. Podawać ze śmietaną
Meksykańska zupa gulaszowa
Etap 1