Sposób przygotowania:
Meksykański zawijaniec w cieście.
Mięso pokroić w kostkę, przyrumienić na teflonowej patelni bez tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę marchewkę podlać niewielką ilością wody dodać przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby dolać wody. Pod koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz koncentrat.. wymieszać i poddusić kilka minut.ciastomąkę wymieszać z olejem i solą zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.Wałkować cienko jak na pierogi, kroić w kwadraty o boku 13-14 cmNakładać farsz i zawijać w ruloniki.. mozna lekko sklejac smarując brzeg jajkiem.Smażyć ze wszystkich stron podawać polane sosem meksykańskim Łowicz podgrzanym na gorąco z dodatkiem natki pietruszki.
Wokalista
ReWeLaCjA!
Gdyby tylko podawali tą potrawę gdzieś w restauracji.. był bym tam codziennie.
(5) !!!!
dee
Gratuluje pomysłu!!!
jaNina
anima23
Karolka86
evita0007