Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Meksykańskie sushi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Świetna i łatwa w wykonaniu przekąska, która zachwyci każdego gościa. Wyglądem przypomina sushi, ale smakiem najlepszą tortillę z Meksykańskiej restauracji.

Meksykańskie sushi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Meksykańskie sushi

 

  • 3 placki tortilli
  • 450g mieszanki Meksykańskiej Hortex
  • 1/3 szklanki sosu pomidorowego
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 1 pomidor
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • czosnek

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie sushi
Placki odkrajamy dookoła tak żeby powstał prostokąt.Mieszankę wsypujemy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy, smażymy przez 10 minut doprawiamy przyprawami mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.Smarujemy placek sosem pomidorowym, a następnie majonezem.Dodajemy plasterki pomidora, ser oraz szynkę. Na wierzch wsypujemy mieszankę meksykańską. Wszystko zwijamy w rulon i kroimy wzdłuż długości tortilli na kawałki o grubości około 4 cm. Postępujemy tak samo z resztą placków . Kładziemy gotowe kawałki 'sushi' na desce i wbijamy w każdy wykałaczkę.
Meksykańskie sushi
gotowe porcje