Sposób przygotowania:
Mielone w rozmarynie i pieczarkach
Podsmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju drobno pokrojoną cebulę. Namoczyć bułkę w ciepłej wodzie . Odcisnąć dokładnie. Wyrobić mięso z bułką, jajkiem , cebulą , pietruszka , majerankiem , 2 łyżkami wody , 2 łyżkami bułki tartej. Doprawić do smaku przyprawą do zup. Uformować 6 kotletów. Obtoczyć je w bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pieczarki obetrzeć dokładnie z zanieczyszczeń ( nie myć bo nasiąkają wodą i źle się potem smażą ).Smażyć pokrojone na ćwiartki na 3 łyżkach oleju na rumiano z dodaną gałązką rozmarynu, a pod koniec dodać masło . Między pieczarki ułożyć kotlety. Skropić kilkoma łyżkami wody i przyprawą do zup, posypać pieprzem i natką pietruszki. Przykryć szczelnie i dusić 5 minut. Podaję z ziemniakami puree .