Sposób przygotowania:
Mielone w sezamie.
Bułkę suchą namoczyć w mleku .Miękką odcisnąć dobrze i rozdrobnić.Włożyć do mięsa mielonego ,wbić 2 jajka.Doprawić solą,pieprzem ziołowym,natką pietruszki i tymiankiem.Dosypać bułkę tartą i wyrobić ręką masę mięsną, by równomiernie połączyły się z smaki. Przygotować panierkę. Na jednej miseczce dać mąkę pszenną, na drugiej rozbić i roztrzepać jajka a na trzeciej wymieszać bułkę tartą z sezamem. Nabierać ręką małe kawałki mięsa, toczyć w rękach kulki i obtaczać je w mące. Rozgrzać na patelni olej. Kulki mięsne kolejno panierować w jajku i mieszance bułki i sezamu,lekko spłaszczać i smażyć na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia. Uważać, by panierka się nie przypaliła. Następną porcję kotlecików smażyłam na świeżym oleju, by ziarenka sezamu z poprzedniego smażenia i się nie przypalały i w wyniku tego popsuły by smak kolejnych kotletów. Kotlety zdjąć z patelni np. do blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia .Włożyć do piekarnika. Gdy usmażymy już wszystkie kotlety pieczemy je jeszcze w termoobiegu przez ok.30 minut w 175 stopniach. Z tej porcji otrzymałam 33 sztuki smacznych kotlecików.