Sposób przygotowania:
Mielone w sosie Chili
W garnku z ca. 3 l wody po zagotowaniu wsypać szklankę ryżu i ugotować. Ryż odcedzić i postraszyć zimną wodą. W przypadku stosowania ryżu w woreczkach, należy go ugotować zgodnie z instrukcją obsługi. Paprykę pokroić na kawałki wielkości takiej jak u chińczyka. Fasolkę odcedzić i wypłukać wodą. Kukurydzę wyjąć z puszki i odcedzić. Puszki pomidorów otworzyć.
Olej na patelnię i po rozgrzaniu patelni włożyć na nią mielone, w czasie pieczenia na luźno (ciągle mieszając) posypać przyprawami dla nadania smaku. Gdy mięso się upiecze należy wlać do patelni obydwie puszki pomidorów, wsypać fasolę, kukurydzę. Po około 10 min. dodać pokrojoną paprykę i zabielić śmietaną, podpiec ca, 5-7 min.
Na talerz nałożyć ryż na to potrawkę i
Smacznego :))
PS
Podawać z białym lub czerwonym winem (np. „Chablis”, „Beaujolais nouveau”, „Chianti”) lub piwem
Olej na patelnię i po rozgrzaniu patelni włożyć na nią mielone, w czasie pieczenia na luźno (ciągle mieszając) posypać przyprawami dla nadania smaku. Gdy mięso się upiecze należy wlać do patelni obydwie puszki pomidorów, wsypać fasolę, kukurydzę. Po około 10 min. dodać pokrojoną paprykę i zabielić śmietaną, podpiec ca, 5-7 min.
Na talerz nałożyć ryż na to potrawkę i
Smacznego :))
PS
Podawać z białym lub czerwonym winem (np. „Chablis”, „Beaujolais nouveau”, „Chianti”) lub piwem
góralka
kinga
eli_555
ewaelzbieta
dusia30