Sposób przygotowania:
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Kapustę pekińską drobno poszatkować.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso przemielić w maszynce, dodać zimną kaszę, kapustę, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso przemielić w maszynce, dodać zimną kaszę, kapustę, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.