Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mielone z serem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne kotleciki z indyka, dobre na obiad.

Mielone z serem i boczkiem

Składniki:

Mielone z serem i boczkiem

 

  • 600g mielonego mięsa z indyka
  • kajzerka namoczona w mleku
  • 4 ząbki czosnku
  • mała papryczka chilli
  • kilka cienkich plastrów boczku wędzonego
  • cebula czerwona
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • sól
  • ½ pęczka szczypiorku
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mielone z serem i boczkiem
Boczek drobniutko posiekać, podsmażyć na suchej patelni, aby tłuszcz się wytopił. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulą, boczkiem, czosnkiem, szczypiorkiem, odciśniętą bułką i serem. Dodać oczyszczoną z nasion papryczkę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Z masy uformować okrągłe kotlety, smażyć na patelni grillowej, odsączyć na papierowym ręczniku.