Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mielone ze szczypiorkiem z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety mielone ze szczypiorkiem i żółtym serem

Mielone ze szczypiorkiem z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone ze szczypiorkiem z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Mielone ze szczypiorkiem z parowaru
Umyte mięso osuszamy i mielimy razem z obraną cebulką i czosnkiem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy mięso na jednolitą masę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Z przygotowanego mięsa formujemy kotlety. Dajemy je do parowaru i gotujemy na parze 30 minut.
Mielone ze szczypiorkiem z parowaru
Umyte mięso mielimy razem z obraną cebulką i czosnkiem
Mielone ze szczypiorkiem z parowaru
Do miski dajemy wszystkie potrzebne skadiki
Mielone ze szczypiorkiem z parowaru
Z wyrobionego mięsa formujemy kotleciki mielone
Mielone ze szczypiorkiem z parowaru
Przygotowane kotlety dajemy do parowaru i gotujemy 30 minut