Sposób przygotowania:
Mięsna zapiekanka pod kukurydzianą przykrywką
Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę, smażyć ok 5 minut, dodać czosnek, zamieszać, podsmażyć około minuty, dodać przyprawy i zamieszać. Dodać mięso, smażyć ok 10 minut aż wyparuje płyn z mięsa i całość zacznie się rumienić. Następnie dodać mieszankę meksykańską i dusić kolejne 10 minut. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszać i lekko przesmażyć. Odstawić. Przygotować warstwę kukurydzianą : w dużym garnku zagotować wodę i mleko. Płyn posolić i popieprzyć i wsypać kaszkę. Gotować ok 10 minut cały czas mieszając. Do kaszki dodać masło, delikatnie wymieszać aż się rozpuści. Zestawić z ognia, wmieszać z serem. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Ułożyć na dno formy połowę masy kukurydzianej, na to wylać sos mięsno-warzywny i przykryć resztą masy kukurydzianej. Całość wyrównać widelcem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.