Sposób przygotowania:
Mięsny briam
Z miesa mielonego, jajka, bułki tartej, soli i mini kosteczki Knorr peirz kolorowy ulepic małe kuleczki mięsne i usmażyc na rumiano na patelniPodsmazyć na oliwie cebulę pokrojoną w kostkę, gdy będzie już przeszklona dodać pokrojony w plasterkach czosnek. Dodać pokrojonego pomidora, pomidory z puszki i wszystkie przyprawy (oregano, kosteczki knorr, pieprz, sól) . W naczyniu do zapiekania wymarowanym oliwą ułożyć warstwami ziemniaki w plasterkach, cukinie, paprykę, troche kuleczek, kawalki fety i każda warstwę polać sosem cebulowo-pomidorowym, posypując jeszcze odrobiną oregano. Przykryć i zapieakć w piekarniku na ok. 180 stopni przze 25 minut. Po tym czasei wyjać zamieszac zapiekanke, dodać pozostałe kulki mielonego, reszte fety i kawałki mozzarelli. posypać oregano. Zamieszac i zapiekać pozostale 20 minut. Tadycyjne briam to sa same warzywa ale ja zrobiłam z miesem zeby nakarmic mojego meża miesozerce.
wedith1
elzbieta8960