Sposób przygotowania:
Mięso mielone z cukinią.
Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Cukinię opłukać, odkroić końce, osuszyć i pokroić w plasterki 1/2 cm. Grzyby oczyścić na sucho. Jeśli koniecznie trzeba je opłukać, to natychmiast po tym należy je zawinąć w lnianą ściereczkę. Po osuszeniu pokroić w plasterki. Mięso smażyć na 1 łyżce rozgrzanego oleju, mieszając je i dzieląc na mniejsze kawałki, aż zacznie apetycznie pachnieć, po czym zdjąć z patelni. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, poddusić na nim cebulę i czosnek, dodać cukinię i grzyby, mieszając smażyć do zeszklenia. Dodać mięso, sól, pieprz i masło ziołowe, dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. Doprawić do smaku.
Maciejus