Sposób przygotowania:
Mięso z indyka w sosie śmietanowym
Mięso z indyka kroję w dowolną kostkę i wrzucam do woka na rozgrzany olej. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką i ziołami. Podsmażam a w tym czasie kroję boczek - ja użyłam wędzonego ale może być również surowy. Dodaję do mięsa, mieszam i podsmażam. Marchew obieram, myję i kroję w kostkę - dodaję do reszty. Śmietanę przelewam do miseczki i wlewam po trochu bulion ciągle mieszając. Ząbek czosnku wyciskam do miseczki. Taki sosik wlewam do woka. Brokuł myję, rozdzielam na drobne różyczki i dodaję do reszty. Całość mieszam i razem podgotowuję. Doprawiam jeszcze do smaku ziołami, solą i pieprzem. Danie jest gotowe jak brokuł jest miękki -lub tak jak ja lubię lekko twardawy:) Danie podaję na ryżu.