Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mięso z indyka w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z indyka z warzywami w białym sosie

Mięso z indyka w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso z indyka w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Mięso z indyka w sosie śmietanowym
Mięso z indyka kroję w dowolną kostkę i wrzucam do woka na rozgrzany olej. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką i ziołami. Podsmażam a w tym czasie kroję boczek - ja użyłam wędzonego ale może być również surowy. Dodaję do mięsa, mieszam i podsmażam. Marchew obieram, myję i kroję w kostkę - dodaję do reszty. Śmietanę przelewam do miseczki i wlewam po trochu bulion ciągle mieszając. Ząbek czosnku wyciskam do miseczki. Taki sosik wlewam do woka. Brokuł myję, rozdzielam na drobne różyczki i dodaję do reszty. Całość mieszam i razem podgotowuję. Doprawiam jeszcze do smaku ziołami, solą i pieprzem. Danie jest gotowe jak brokuł jest miękki -lub tak jak ja lubię lekko twardawy:) Danie podaję na ryżu.
Mięso z indyka w sosie śmietanowym
mięso z indyka wraz z boczkiem podsmażam
Mięso z indyka w sosie śmietanowym
całość zalewam sosem śmietanowym i mieszam
Mięso z indyka w sosie śmietanowym
na sam koniec dodaje brokula aby się nie rozgotował