Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z królika w jasnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso z królika jest smaczne i zdrowe

Mięso z królika w jasnym sosie

Składniki:

Mięso z królika w jasnym sosie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso z królika w jasnym sosie
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i ze wszystkich stron zrumienić na oleju. Następnie przełożyć do rondla, wlać 2 szklanki gorącej wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie, goździki i podsmażoną na tłuszczu, posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie mięso wyjąć a do wywaru wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku przyprawą maggi, solą i pieprzem, włożyć mięso, podgrzać. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.