czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Migdałowiec na krakersach bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne, bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto budyniowe pokryte chrupiącymi płatkami migdałowymi sprawdza się w każdej sytuacji:))

Migdałowiec na krakersach bez pieczenia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Migdałowiec na krakersach bez pieczenia

 

 

  • Dodatkowo:
  • 1,5 paczki krakersów,
  • 400g masy krówkowej,
  • 400ml śmietanki 30%,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • łyżka żelatyny,
  • 100g płatków migdałowych.

Sposób przygotowania:

Migdałowiec na krakersach bez pieczenia
1. W połowie mleka rozrobić mąki z budyniami i jajkiem. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. 2. Na dno formy o wym. 23x33cm wyłożyć warstwę krakersów, pokryć masą krówkową i kolejną warstwą krakersów. Wyłożyć ciepłą masę budyniową i przykryć ostatnią warstwą krakersów. Schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzątku, ostudzić i dodać do śmietany. Masę wyłożyć na ciastka. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posypać wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce.
Migdałowiec na krakersach bez pieczenia
na dnie blaszki ułożyć krakersy, masę krówkową i krakersy
Migdałowiec na krakersach bez pieczenia
na mleku ugotowac gęsty krem budyniowy .
Migdałowiec na krakersach bez pieczenia
Ciepły krem rozprowadzić na ciastkach,schłodzić

Tagi:

jajko jajka