Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Minestra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Dosc pracochlonna zupa,ale warta poswieconego czasu.

Minestra

Składniki:

Minestra

 

Sposób przygotowania:

Minestra
Marchewki pokroic na plasterki,lodygi selera-w paseczki,fasolke szparagowa-w 2-3 cm kawalki,obrane cukinie-w gruba kostke,ziemniak-w drobniejsza.W duzym garnku rozgrzac oliwe i maslo i najpierw podsmazyc na zloty kolor cebule.Nastepnie calu czas mieszjac,smazyc kolejno marchewke i ziemniak,po 4-5 min-seler,fasolke szparagowa,kapuste i czosnek,po 1 min-posiekane pomidory z puszki wraz z zalewa oraz lisc laurowy.Rozpuscic kostki bulionowe w 4 szklankach wody i wlac do smazonych warzyw,Zupe doprawic sola i pieprzem oraz rozmarynem i bazylia.Gotowac pod przykryciem na bardzo malym ogniu ok 90min.Na koniec wrzucic oplukana biala fasolke i gotowac jeszcze 30min.Zupe mozna przygotowac dzien wczesniej,bedzie smaczniejsza.Podwac posypana parmezanem.