Sposób przygotowania:
Mini pizze z pieczarkami
Pieczarki i cebulę obieramy,myjemy i drobno kroimy,następni smażymy na niewielkiej ilości oleju do miękkości,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Studzimy. Ciasto: Drożdże rozcieramy z ciepłym mlekiem i cukrem.Do mąki wsypujemy sól,wbijamy jajko,dodajemy śmietanę,olej,roztarte drożdże i zagniatamy mięciutkie ciasto. Następnie ciasto wałkujemy i za pomocą szklanki i wykrawamy krążki.Na każdy krążek nakładamy porcje ostudzonych pieczarek i oprószamy ziołami. Blaszkę do pieczenia smarujemy masłem,układamy na niej mini pizze i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.Przed końcem pieczenia posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy aż ser się rozpuści. Z przepisu wychodzi około 12 sztuk o średnicy 9-10 cm.