Sposób przygotowania:
Mini ptysie z masą z kaszy manny
Ciasto Wodę z masłem, cukrem waniliowym i solą zagotować, przesiać mąkę do wody i ciągle mieszając gotować na małym ogniu do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Następnie ciągle mieszając dodawać po 1 jajku. Pod koniec dodać proszek do pieczenia. Ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i na przygotowaną blaszkę wyciskać stożki. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 220 stopni około 15-20 minut. Upieczone, jeszcze ciepłe przekroić wzdłuż na 2 części. masa 350 ml mleka z cukrem zagotować. W pozostałym zimnym mleku wymieszać kaszę mannę i budyń. Wlać na gotujące się mleko ciągle mieszając gotować przez 3-4 minuty. Zdjąć z ognia, ostudzić. Masło dokładnie zmiksować, połączyć z zimną kaszką, rozpuszczonym w odrobinie wody barwnikiem, dokładnie utrzeć. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i dowolnym aromatem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietaną. Zimne ptysie przełożyć masą, polukrować.