Sposób przygotowania:
Minikisze ze szpinaczkiem
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami,cukrem i solą.Dodać pokrojone na kawałki masło i żółtka.Zagnieść szybko ciasto,zawinąć je w folię spożywczą i wstawić na 30 min do lodówki.Szpinak rozmrozić,osączyć na sitku.Podsmażyć na rozgrzanej oliwie.Doprawić solą i pieprzem.Ciasto wylepić na 4 podłużne,wysmarowane tłuszczem foremki.Na każdą nałożyć po porcji szpinaku,posypać rodzynkami.Śmietanę roztrzepać z mlekiem i jajkami.Doprawić solą i pieprzem.Sosem polać szpinak.Posypać płatkami migdałów.Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 °C.Podawać na ciepło lub zimno,przybrane listkami szpinaku lub bazylii.