ANETKA1125

ANETKA1125

Kuchcik
[Przepisów: 11]

Minikisze ze szpinaczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 1 porcji-599 kcal

Minikisze ze szpinaczkiem

Składniki:

Minikisze ze szpinaczkiem

 

Sposób przygotowania:

Minikisze ze szpinaczkiem
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami,cukrem i solą.Dodać pokrojone na kawałki masło i żółtka.Zagnieść szybko ciasto,zawinąć je w folię spożywczą i wstawić na 30 min do lodówki.Szpinak rozmrozić,osączyć na sitku.Podsmażyć na rozgrzanej oliwie.Doprawić solą i pieprzem.Ciasto wylepić na 4 podłużne,wysmarowane tłuszczem foremki.Na każdą nałożyć po porcji szpinaku,posypać rodzynkami.Śmietanę roztrzepać z mlekiem i jajkami.Doprawić solą i pieprzem.Sosem polać szpinak.Posypać płatkami migdałów.Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 °C.Podawać na ciepło lub zimno,przybrane listkami szpinaku lub bazylii.