Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Mintaj z tabasco

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Na obiad serwujemy dzisiaj smażonego pikantnego mintaja

Mintaj z tabasco

Składniki:

Mintaj z tabasco

 

  • 600 g filetów z mintaja
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • kilka kropel tabasco(6-10)
  • 1 płaska łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z tabasco
W 1/2 szklance oleju rozmieszać pieprz cayenne,tymianek,tabasco i miód.Taką marynatą posmarować wcześniej umyte i osuszone filety z mintaja.Pozostawić w lodówce na 2-3 godziny.Po tym czasie filety wyjąć z marynaty.Dokładnie osączyć na ręczniku papierowym.Panierować w mące rozmieszanej z bułką tartą.Posolić i smażyć na rozgrzanym oleju,aż ryba się przyrumieni.Przed końcem smażenia na każdym filecie położyć po kawałeczku masła.Podawać z cząstkami cytryny,frytkami i surówkami.