bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Miodowe udka Kamili

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Udka wg przepisu z ksiazki Dzieciaki do kuchni Beaty Lipov

Miodowe udka Kamili

Składniki:

Miodowe udka Kamili

 

  • 10 szt pałki z kurczaka
  • 1,5 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyzka papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyzeczka octu balsamicznego
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Miodowe udka Kamili
Pałki umyć i osuszyć Włożyć do miski. Zrobic glazure. Połączyc miód, sos sojowy, papryke, sól, pieprz, ocet balsmaiczny, wodę i przeciśnięty czosnek. Zalać mieszaniną pałki i odstawic do lodówki na 2 godziny. Przełozyc do naczynia żarodpornego, skropic oliwa z oliwek i piec w dobrze nagrzanym piekazniku 180st ok. 40 min.