Sposób przygotowania:
Miodownik Gosi z kawową śmietaną
Do miski dajemy miękką margarynę,mąkę,cukier ,miód ,wbijamy jajka.Sodę mieszamy w śmietanie i wlewamy do miski wyrabiamy ciasto .Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao wyrabiamy.Ciasto wykładamy na blaszkę 25-40 wyłożoną papierem do pieczenia .Każde ciasto pieczemy oddzielnie 175 st około 10-15 minut . Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku studzimy. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie jak napęcznieje zalewamy wrzątkiem mieszamy aż się rozpuści studzimy .Wody za każdym razem lejemy mało. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę i kawę mieszamy .Śmietanę wylewamy na płytę miodową trochę zostawiamy na górę dajemy drugą płytą.Górę ciasta smarujemy pozostałą śmietaną górę posypujemy .Ciasto przed podaniem wycinałam foremką co naprawdę wyglądało naprawdę efektownie. POLECAM
zbysiowa
gosia56
Bardzo dziękuję ;) faktycznie tak podane smakowało o niebo lepiej jak tradycyjne ukrojony kawałek
zbysiowa
Jasne, bo najpierw jemy oczami:)
gosia56
Własnie ze jemy oczami nawet mąż jak sobie kroił ciasto wycinał foremką powiedział ,ze tak smakuje dużo lepiej.
gusia1000