Sposób przygotowania:
Miodownik królewski ze śmietanką
CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier. Zrobić dziurkę w kopczyku i dodać do niej żółtka, jajka, margarynę, miód i sodę. Całość dokładnie posiekać nożem. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3 części i każdą część rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną margaryną blachę. Piec ok. 15 minut w 180 st. Każdą kolejną część ciasta piec ok. 10-12 minut, ponieważ piec będzie już nagrzany a ciasto szybko się piecze. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. MASA: Odlać trochę mleka, większą część zagotować. W mniejszej części rozrobić wszystkie składniki (prócz margaryny, cukru i adwokata). Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa będzie gęsta. Odłożyć do ostudzenia. Gdy będzie zimny ten budyń margarynę zmiksować z cukrem i dodawać po łyżce budyniu. Na koniec dodać adwokat. MASA ŚMIETANKOWA Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietankę fix.Pierwszą część ciasta posmarować powidłami i masą, przykryć drugą częścią ciasta i tak samo posmarować powidłami i masą budyniową a na to dać masę śmietankową. Na koniec przykryć trzecią częścią ciasta i ozdobić cukrem pudrem. Odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.