anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Miodownik mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Miodownik to dobre ciasto które należy przygotować choć 1 dzień przed podaniem bo wtedy dopiero zmięknie.

Miodownik mojej mamy

Składniki:

Miodownik mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Miodownik mojej mamy
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać cukier, margarynę, miód, jaja, oraz sodę wymieszaną w mleku. Z podanych składników zagnieść ciasto. I podzielić na 3 równe części . Każda część ciasta rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem i piec w temp. 180 stopni przez około 15 minut.Ciasta wystudzić. Mleko zagotować. W misce dokładnie wymieszać obie mąki z żółtkami i z cukrem waniliowym. Mieszankę wlać do gotującego się mleka i zagotować, budyń wystudzić Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać budyń wymieszać. Kremem przełożyć ciasta i posypać wierzch posypka czekoladowa.