Sposób przygotowania:
Miodownik z kremem
Ciasto: Margarynę przełożyć do rondelka ,włożyć miód i podgrzać aż oba składniki się roztopią i połączą ,następnie przelać do dużej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem ,dodać cukier wbić jajka ,zagnieść ciasto aby było jednolite,podzielić na 4 części .
Każdą rozwałkować ,ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem (standardowe blaszki) i piec każdą około 15 minut w temperaturze 180* Po wyjęciu z piekarnika ostudzić .
Krem: Mleko doprowadzić do wrzenia ,wsypać kasze mannę ,ugotować energicznie mieszając ,masę odstawić. Margarynę utrzeć z cukrem na puch dodawać po łyżce masy zimnej mannowej ,wlać sok z cytryny i ubić krem na puszysto.
Przełożenie: Każdy płat ciasta przełożyć cieniutko kremem przykryć następnym płatem ciasta aż do skończenia. Udekorować polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
Każdą rozwałkować ,ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem (standardowe blaszki) i piec każdą około 15 minut w temperaturze 180* Po wyjęciu z piekarnika ostudzić .
Krem: Mleko doprowadzić do wrzenia ,wsypać kasze mannę ,ugotować energicznie mieszając ,masę odstawić. Margarynę utrzeć z cukrem na puch dodawać po łyżce masy zimnej mannowej ,wlać sok z cytryny i ubić krem na puszysto.
Przełożenie: Każdy płat ciasta przełożyć cieniutko kremem przykryć następnym płatem ciasta aż do skończenia. Udekorować polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
edytaha
2milutka
zewa
2milutka
Co Wy macie dziewczyny z tym miodem??:) Zostało jeszcze pół blaszki bo mam 4 inne ciasta więc częstujcie się :)
edytaha
Agatko, mnie miód nic złego nie robi, więc chętnie przysiądę się do tej połówki blaszki :D
2milutka
chyba nie dasz rady:DDD
edytaha
Nie twierdzę, że dam radę, ale spróbować zawsze można :D
zewa
Hi, hi ja mam tak od dziecka. W razie czego będziesz miała mnie na sumieniu. Zabieram kawałeczek, skoro jeszcze jest, dzięki :)
2milutka
:)))będę Ciem reanimować jak by co...bierz:)
zewa
Okey, trzymam Cie za słowo :)
julcia12437
2milutka
uu szkoda bo pycha:)
julcia12437
No, na pewno pyszne :)