Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Miodowo - orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne ciasto miodowe z posypką orzechową przełożona pyszną masą śmietankową . Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i naprawdę pyszne.

Miodowo - orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miodowo - orzechowe

 

  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody
  • Masa:
  • 1 kostka margaryny
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 2 łyżki cukru
  • 3 szklanki mleka

 

Sposób przygotowania:

Miodowo - orzechowe
Ciasto: Mąkę mieszamy z cukrem, sodą dodajemy jajka, miód , śmietanę oraz posiekaną lub startą na tarce margarynę wszystko miksujemy aż uzyskamy ciasto lub zagniatamy ręcznie. Dzielimy n a 2 części i obie rozwałkowujemy i przekładamy do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Warstwa orzechowa: Orzechy lekko posiekać, wrzucić do garnka dodać margarynę , miód i cukier i podsmażyć. Orzechy wyłożyć na powierzchni jednego ciasta . Oba wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni 25-30 min. Masa; Z mleka , cukru i budyni ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch dodać zimny budyń i utrzeć razem. Na ciasto bez orzechów wyłożyć krem i przykryć ciastem z orzechami do góry. Wstawić do lodówki. Najlepsze jest na następny dzień.
Miodowo - orzechowe
Mąkę mieszamy z cukrem, sodą dodajemy jajka, miód , śmietanę oraz posiekaną lub startą na tarce margarynę wszystko miksujemy aż uzyskamy ciasto lub zagniatamy ręcznie.
Miodowo - orzechowe
Orzechy lekko posiekać, wrzucić do garnka dodać margarynę , miód i cukier i podsmażyć.
Miodowo - orzechowe
Z mleka , cukru i budyni ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch dodać zimny budyń i utrzeć razem
Miodowo - orzechowe
Na ciasto bez orzechów wyłożyć krem i przykryć ciastem z orzechami do góry. Wstawić do lodówki. Najlepsze jest na następny dzień.