Sposób przygotowania:
Miodowo - orzechowe
Ciasto: Mąkę mieszamy z cukrem, sodą dodajemy jajka, miód , śmietanę oraz posiekaną lub startą na tarce margarynę wszystko miksujemy aż uzyskamy ciasto lub zagniatamy ręcznie. Dzielimy n a 2 części i obie rozwałkowujemy i przekładamy do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Warstwa orzechowa: Orzechy lekko posiekać, wrzucić do garnka dodać margarynę , miód i cukier i podsmażyć. Orzechy wyłożyć na powierzchni jednego ciasta . Oba wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni 25-30 min. Masa; Z mleka , cukru i budyni ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch dodać zimny budyń i utrzeć razem. Na ciasto bez orzechów wyłożyć krem i przykryć ciastem z orzechami do góry. Wstawić do lodówki. Najlepsze jest na następny dzień.