Sposób przygotowania:
Piernikowy przekładaniec z kaszą manną
Przepis na biszkopt: Z powyższych składników zagnieść ciasto i podzielić na cztery części, które będziemy piec osobno (rozwałkowujemy jedną część w blaszce i pieczemy, potem kolejną, itd.) Przepis na masę: Cukry gotujemy z mlekiem. Kaszę mannę rozrabiamy w szklance mleka i dodajemy do reszty gotującego się z cukrami mleka. Gotować, aż kasza zgęstnieje, a następnie wystudzić (ma być zimna). Masło utrzeć na białą masę i w trakcie ucierania dodawać po łyżce kaszy. Masę podzielić na dwie części. Następnie przekładamy upieczone placki: - 1 placek przekładamy masą - 2 placek przekładamy dżemem - 3 placek przekładamy masą - 4 kładziemy na wierzch i posypujemy cukrem pudrem. Ciasto najlepiej smakuje dwa dni po przygotowaniu.