Sposób przygotowania:
Miodowy kuch z suszonymi śliwkami
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Potrzebujemy dwie szklanki. Margarynę roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy z solą na sztywno. Dodajemy kolejno nie przerywając miksowania: cukier, żółtka, miód, mąkę, roztopiona i wystudzoną margarynę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Miksujemy aż całość będzie miała jednolitą konsystencję. Mieszamy ze startą marchwią i suszonymi śliwkami (jeśli są duże można je posiekać, ja użyłam domowych suszonych śliwek). Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą/kaszą manną. Pieczemy w 180 stopniach C około 40 minut do tzw „suchego patyczka”. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dolewamy śmietanki. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smarujemy wierzch ciasta.