zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Miruna w cieście koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

tak przygotowana ryba jest smaczna i soczysta

Miruna w cieście koperkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miruna w cieście koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Miruna w cieście koperkowym
Filety umyć, przekroić na pół ( można na mniejsze kawałki ), oprószyć solą i pieprzem. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać mąkę, koperek i przyprawy i blenderem zmiksować ciasto. Powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą od ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtaczać w mące a potem zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco.
Miruna w cieście koperkowym
Etap 1rybę oprószyć solą i pieprzem ..............
Miruna w cieście koperkowym
Etap 2przygotować ciasto koperkowe .............
Miruna w cieście koperkowym
Etap 3smażyć rybę na oleju na złoty kolor