Sposób przygotowania:
Mix krokiety z makaronem ryżowym
Mięso mielone przyprawić solą pieprzem 2 łyżkami sosusojowego, odstawić na 30 minut do lodówki.W tym czasie zetrzeć na tarce na grubych oczkach pieczarki,makaron połamać na krótkie nitki, posiekać kapustę pekińską. Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju, następnie mięsoprzerzucić do garnka, dodać starte pieczarki, połamany wmniejsze nitki makaron ryżowy.Na tej samej patelni chwilę podsmażyć kapustę pekińską polać1 łyżką sosu sojowego, dorzucić do garnka.Dolać ok 1 szklanki wody, gotować farsz aż woda wyparuje.Ciasto naleśnikowe: wszystkie składniki mixujemy, smażymyna patelni cienkie naleśniki.Na każdym naleśniku układamy farsz (ja lubię duże krokietywięc daję dużo farszu:) , zwijamy w krokieta, panierujemy wjajku i bułce tartej.Smażymy krokiety na oleju, podawać z barszczykiem, lubpolane sosem:) Dobrze smakuje z sosem słodko pikantnym chili:)
Jojo
wedith1
Jojo
jaNina