Sposób przygotowania:
Mleczna droga Mysiuni
Ze składników na ciasto:
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. następnie dodajemy żóltka i calość ucieramy, na koniec dodajemy mąki, proszek do pieczenia oraz kakao - dokładnie mieszamy. Pieczemy przez 35 minut w temp 180*
Ze składników na krem:
Do garnka wlewamy zwykle mleko oraz cukier zwykły i wanilinowy - cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzone mleko, na sam koniec wsypujemy mleko w proszku i dalej miksujemy.
Ciasto przekrawamy na pół i na dolnej część rozmarowujemy cały krem, przykrywamy górą ciasta. czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką i polewamy nią ciasto.
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. następnie dodajemy żóltka i calość ucieramy, na koniec dodajemy mąki, proszek do pieczenia oraz kakao - dokładnie mieszamy. Pieczemy przez 35 minut w temp 180*
Ze składników na krem:
Do garnka wlewamy zwykle mleko oraz cukier zwykły i wanilinowy - cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzone mleko, na sam koniec wsypujemy mleko w proszku i dalej miksujemy.
Ciasto przekrawamy na pół i na dolnej część rozmarowujemy cały krem, przykrywamy górą ciasta. czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką i polewamy nią ciasto.