oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój barszcz ukraiński

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taką zupe częst jadamy w zimowe dni ale polecam bo jest smaczna i zdrowa.

Mój barszcz ukraiński

Składniki:

Mój barszcz ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Mój barszcz ukraiński
Nastawić żeberka do gotowania z liściem i zielem angielskim. W tym czasie myjemy i obieramy wszystkie warzywa i je kroimy. Ja warzywa kroje w cienkie paski a ziemniaki w kostkę i daje je do jednej miski wszystkie razem. Gdy żeberką dochodzą i są już miękkie wyciągam je na talerz i obieram z mięsa. Do garnka wkładam wszystkie pokrojone warzywa i obrane mięso i nadal gotuje około 30 minut. Po tym czasie doprawiam solą, wegetą i wlewam ocet, mieszam. Otwieram puszkę z fasolką i ją dodaje do zupy. Kroje koperek drobno. Gdy zupa nabierze koloru dodaje troche smietany. Podając na talerz posypuje zielonym koperkiem.

Tagi:

buraki