Sposób przygotowania:
Moja banalna fasolkowa z czymś na ząb:)
Przepis na zupę jest banalny , zaczynamy od nastawienia wody w dużym garnku razem z kostkami bulionowymi , jak woda zacznie wrzeć , wrzucamy warzywa czyli fasolkę szparagową zieloną i kilka różyczek brokuła.Zmniejszamy gaz i gotujemy aż warzywa będą miękkie , potem musimy zmiksować wszystko w blenderze aż nasza zupa zamieni się w krem.Całość przelewamy do garnka z powrotem i przyprawiamy według uznania. Na mini krokieciki musimy rozmrozić ciasto wonton , zetrzeć ser na tarce ( o ile mamy w kawałku ) i pokroić w plasterki szyneczkę.Szynkę i ser wymieszać razem i zawijać w ciasto wonton formując krokieciki.Smażymy je na rozgrzanym oleju.Idealnie pasują jako przekąska do zupy , zamiast na przykład kromki chlebka.Do zupy można dodać odrobinę startej mozzarelli.Smacznego :)
msewka
Straszną mam ochotę na taką zupę.5