Sposób przygotowania:
Moja najlepsza napoleonka
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pokrojoną w mniejsze kawałki, bardzo dobrze schłodzoną margarynę. Siekamy nożem. Następnie dodajemy łyżkę tłustego mleka, schłodzoną śmietanę i siekamy jeszcze raz nożem produkty. Zagniatamy ciasto. Zagniecione schładzamy przez minimum godzinę. Dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy i przekładamy w dwie takie same blachy wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut. Ciasto jest bardzo kruche MASA: Z litra mleka odlewamy pół szklanki . Rozrabiamy w pół szklance mleka budynie, mąki oraz żółtka - dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrami oraz margaryną. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy. Mieszamy energicznie.Na upieczony jeden placek wykładamy naszą masę budyniową gorącą, na nią nakładamy drugi placek i posypujemy cukrem pudrem.