Sposób przygotowania:
Moja ulubiona rybka
Karpia wypatroszyć, umyć, osączyć, pokroić na kawałki.
Marchewkę, selera, pietruszkę, obrać, opłukać.
Do garnka wlać 1, 5 l wody, dodać obrane warzywa i wszystkie przyprawy gotować 30 minut.
Włożyć rybę i gotować następne 30 minut.
Rybę ułożyć na półmisku, obłożyć odcedzonym z zalewy groszkiem, wywar przecedzić i przyprawić, dodać rozpuszczoną żelatynę, zalać karpia, schłodzić.
Marchewkę, selera, pietruszkę, obrać, opłukać.
Do garnka wlać 1, 5 l wody, dodać obrane warzywa i wszystkie przyprawy gotować 30 minut.
Włożyć rybę i gotować następne 30 minut.
Rybę ułożyć na półmisku, obłożyć odcedzonym z zalewy groszkiem, wywar przecedzić i przyprawić, dodać rozpuszczoną żelatynę, zalać karpia, schłodzić.