Sposób przygotowania:
Moje ciasto z miodem
Na początku należy przyrządzić ciasto. A więc w garnku na małym ogniu rozpuścić miód a później go ostudzić. Następnie utrzeć jajko z cukrem. Dodać mąkę, sodę,ostudzony miód i śmietanę. Składniki razem dokładnie połączyć. Tak powstałe ciasto podzielić na 3 części. Każdą osobno rozwałkować i ułożyć w wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piec oddzielnie każdy po 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawić placki do wystudzenia. W tym czasie zrobić masę do przełożenia placków. Do 1 szklanki mleka dodać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem pudrem. Następnie dodać mannę wymieszaną z 1 szklanką mleka.Całość gotować 20 minut cały czas mieszając. Ostudzić. W innym naczyniu utrzeć margarynę a następnie stopniowo dodawać do manny. Nie przerywać miksowania. Każdy placek przełożyć tak przygotowaną masą. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą.Przechowywać w lodówce. Smacznego.