Sposób przygotowania:
Moje klopsiki
Przygotować niezbędne składniki potrzebne do dania. Mięso umyć pod bieżącą wodą i osuszyć, bułkę namoczyć w mleku i następnie odcisnąć, mięso zmielić w maszynce o drobnych otworach, cebulę obrać i pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Przygotowane składniki połączyć ze sobą, wyrobić na jednolitą masę, następnie formować z mięsa klopsiki. Sparzyć jajko i wbić do składników, dodać sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego, bazylię, oregano i tymianek. Formować klopsiki i obtaczać je w mące lub bułce tartej, a następnie delikatnie obsmażać je na rozgrzanym oleju. Klopsiki przełożyć do rondelka, zalać niewielką ilością wody i dusić prze około 30 minut. W dalszej kolejności przyrządzić szpinak , odsączyć go, posiekać i przesmażyć z czosnkiem rozdrobnionym w prasce do czosnku na oliwie. Gdy mięso będzie już gotowe delikatnie przełożyć je na ser żółty, nałożyć szpinak.