Sposób przygotowania:
Moje rogaliki- pychotki
Przygotować niezbędne składniki na rogaliki. Drożdże rozetrzeć dokładnie ze śmietaną i odrobiną cukru do momentu aż się rozpuszczą. Mąkę wysypać na stolnicę, posiekać z mąkę z margaryną, wbić jajka, dodać szczyptę soli oraz utartą śmietanę z cukrem i drożdżami. Najpierw wymieszać dokładnie wszystkie składniki, następnie ze składników wyrobić ciasto, które powinno mieć jednolitą, gładką i elastyczną konsystencję. Następnie zawinąć ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia na około 2 godziny. Pieczarki i cebulę obrać, umyć pieczarki i pokroić w drobne talarki, cebulę posiekać w kostkę. Połączyć cebulę z pieczarkami i na maśle podsmażyć składniki. Następnie oprószyć ulubionymi przyprawami i pieprzem. Ostudzić. Ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąka pszenną i rozwałkować na grubość około 0,5 cm., kroić trójkąty, następnie nakładać farsz na każdy trójkąt. Zwijać rogaliki w rulon, posmarować rozmąconym białkiem. Wstawić do piekarnika na około 35-40 minut do temp. 80 -90 stopni C.