ogonek17

ogonek17

Kucharz
[Przepisów: 12]

Moje roladki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

potrawa idealna jako dodatek mięsny do obiadu oraz dobra jako przekąska

Moje roladki wieprzowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje roladki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Moje roladki wieprzowe
Pieczarki myjemy(jeśli są świeże nie obieramy)ścieramy na tarce na grubych oczkach , wykładamy na rozgrzany olej smażymy do czasy aż będą miękkie , przyprawiamy odstawiamy do ostygnięcia. Mięso myjemy kroimy na porcje, rozbijamy , na rozbite mięso kładziemy plasterek sera żółtego i pieczarki zawijamy,przyprawiamy , obtaczamy w jajku i bułce , smażymy na rozgrzanym oleju . Usmażoną porcje kroimy na roladki albo pozostawiamy w całości .
Moje roladki wieprzowe
Mięso myjemy, kroimy na porcje , rozbijamy
Moje roladki wieprzowe
Na rozbite mięso kładziemy plasterek sera nastepnie pieczarki.
Moje roladki wieprzowe
Mięso zawijamy w rulon przyprawiamy przyprawami
Moje roladki wieprzowe
Obtaczamy w juju i bułce tartej , smażymy