Sposób przygotowania:
muffinki drożdżowe z gruszkami
Mleko podgrzewamy z masłem, miodem i cukrem, studzimy,
do letniego mleka dodajemy drożdże i zostawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy jajko, drożdże, mąkę i wyrabiamy, ponownie zostawiamy do wyrośnięcia
Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy w misce aż do roztarcia masła
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości, posypujemy płatkami migdałowymi, układamy po kawałku gruszki i posypujemy kruszonką, pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni
do letniego mleka dodajemy drożdże i zostawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy jajko, drożdże, mąkę i wyrabiamy, ponownie zostawiamy do wyrośnięcia
Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy w misce aż do roztarcia masła
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości, posypujemy płatkami migdałowymi, układamy po kawałku gruszki i posypujemy kruszonką, pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni