Sposób przygotowania:
Mufinki z boczkiem
Najpierw usmażyć boczek, zostawić do ostygnięcia i pokruszyć lub pokroić na małe kawałki, odłożyć kilka kawałków na bok. Rozpuścić masło, wyłączyć palnik i dodać pokrojony drobno szczypior. Teraz połączyć mokre składniki - jajko, mleko, stopione masło. W osobnej misce połączyć suche składniki, dodać cheddar, boczek i mokre składniki i wymieszać łyżką gęste ciasto. Foremkę na mufinki wysmarować masłem, oliwą lub sprejem, nałożyć ciasta na ok. 3/4 wysokości i wetknąć 1, 2 lub 3 kawałki boczku, piec 200 C ok. 20 minut, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy gotowe, wyjąć z pieca, pozwolić żeby przestygło 5 minut i wyjąć z foremki do całkowitego ostygnięcia chociaż można podać ciepłe jak i na zimno.
marietta
msewka
gosiczek821
Polpal
Mąka migdałowa to mielone migdały niesłodkie bez skórki i właśnie znalazłem w internecie, że u was też ta mąka jest okropnie droga, tu u mnie jest ponad 4 dolary za funt (453 g) no ale spróbować trzeba, ja mogę kupić na wagę za dolara a nie całe kilo czy choćby pół kg.
izabela11111