Sposób przygotowania:
Murzynek Edzi
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa będzie już puszysta i dobrze utarta, dodajemy po 1 żółtku, cały czas ucierając. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy po troszkę do masy, dolewając po trochę mleka, kiedy czujemy, że masa jest zbyt gęsta i ciężko nam się uciera. Z białek ubijamy pianę, którą na końcu dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą.Masę wylewamy do wyłożonej pergaminem małej tortownicy. (Ja zrobiłam z podwójnej porcji składników i użyłam tortownicy 28 cm) Wstawić do nagrzanego do 190*C i piec ok 40 - 50 min. Wystudzone ciasto przekroić na 3 części, posmarować masą, na wierzchu polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z dodatkiem oliwy i posypać wiórkami kokosowymi. MASA Kaszę ugotować na gęsto na mleku. Kiedy ostygnie utrzeć masło z cukrem, dodawać kaszę wciąż ucierając. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy.
2milutka
Editha
......z kawą też......;)
Dami