Sposób przygotowania:
Murzynkowy sernik
Ciasto 250 g margaryny włożyć do rondla, dodać jedną szklankę cukru, kakao, wodę i wszystko razem gotować przez 5 minut, odlać pół szklanki (służy jako polewa do oblania gotowego ciasta). Do pozostałej ostudzonej masy dodać 4 żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, 16 g cukru waniliowego i ubitą pianę z 4 białek. Delikatnie wymieszać. Ser: 4 żółtka utrzeć z pozostałą margaryną, cukrem, cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodać przemielony 2 razy ser twarogowy, mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Utrzeć na gładką masę, pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z 4 białek, aromat i delikatnie wymieszać. Na przygotowaną tortownicę wylać połowę kakaowego ciasta, na to wyłożyć masę serową, wylać pozostałe ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-190 st przez 50-60 minut.