Sposób przygotowania:
Musaka z cukinią
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grube plastry. Gotujemy 8min. Odcedzamy. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso, chwilę smażymy i wkładamy cukinię. Smażymy kilka minut. Wkładamy pomidory z zalewą i dokładnie mieszamy. Dusimy aż sos lekko odparuje. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wsypujemy do mięsa i warzyw. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. 1/3 ziemniaków układamy w posmarowanej masłem formie, przykrywamy połową mięsa. Układamy drugą warstwę ziemniaków i pozostałe mięso. Przykrywamy resztą ziemniaków. Polewamy śmietaną wymieszaną z serem. Oprószamy solą i pieprzem i pieczemy 50min w temp. 200C.