Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Nadziane kotlety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wspaniałe kotlety, inne niż zwykle. Można przygotować z dowolnym, ulubionym nadzieniem.

Nadziane kotlety ziemniaczane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziane kotlety ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Nadziane kotlety ziemniaczane
Ziemniaki gotujemy najlepiej dzień wcześniej, mielimy w maszynce. W garnku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę i podsmażamy lekko. Dodajemy pokrojone pieczarki. Solimy. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu. Do osobnego garnka przekładamy większą część podduszonych pieczarek. Z pozostałej, mniejszej części pieczarek przygotowujemy sos. W tym celu blendujemy pieczarki wraz z sokiem który puściły, dodajemy sól i pieprz do smaku. Z większej części pieczarek przyrządzamy farsz. Dodajemy do nich ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, szpinak rozmrożony oraz sporo pieprzu i soli. Lekko miksujemy blenderem. Dodajemy starty na grubych oczkach ser. Mieszamy do połączenia się składników.
Nadziane kotlety ziemniaczane
Kotlety smażymy na złoto, podajemy z sosem z pieczarek