Sposób przygotowania:
Nadziane kotlety ziemniaczane
Ziemniaki gotujemy najlepiej dzień wcześniej, mielimy w maszynce. W garnku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę i podsmażamy lekko. Dodajemy pokrojone pieczarki. Solimy. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu. Do osobnego garnka przekładamy większą część podduszonych pieczarek. Z pozostałej, mniejszej części pieczarek przygotowujemy sos. W tym celu blendujemy pieczarki wraz z sokiem który puściły, dodajemy sól i pieprz do smaku. Z większej części pieczarek przyrządzamy farsz. Dodajemy do nich ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, szpinak rozmrożony oraz sporo pieprzu i soli. Lekko miksujemy blenderem. Dodajemy starty na grubych oczkach ser. Mieszamy do połączenia się składników.