ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Nadziane mielone z sosem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawe w smaku, nadziane mielone w sosiku

Nadziane mielone  z sosem grzybowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Nadziane mielone z sosem grzybowym

 

  • Mięso mielone (ja lubię z łopatki)- ok. 30 dag
  • 2 starte na wiórki pieczarki
  • 1 jajko
  • natka pietruszki posiekana- łyżka
  • 1 posiekana cebulka (nie za duża)
  • 1 ząbek czosnku posiekany lub wyciśnięty
  • 2 płaskie łyżki bułki tartej
  • mała kajzerka czerstwa namoczona w mleku
  • sól, pieprz do smaku (ew. vegeta)
  • 5 dag boczku parzonego i 5 dag sera żółtego- w kosteczki
  • pokrojone
  • sos borowikowy Knorr
  • olej do smażenia
  • szklanka wody

Sposób przygotowania:

Nadziane mielone z sosem grzybowym
Składniki kotletów mieszamy i wyrabiamy mięso. Bierzemy porcję mięsa , rozpłaszczamy na dłoni i kładziemy kosteczkę sera i boczku i formujemy kulki. Pulpeciki smażymy na rozgrzanym oleju na patelni Obracamy, podlewamy wodą i przykrywamy. Dusimy ok. 10 minut. Sos rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i wlewamy
Nadziane mielone  z sosem grzybowym
Składniki tych nadzianych pulpecików z mięsa mielonego
Nadziane mielone  z sosem grzybowym
Wszystkie składniki pulpetów mieszamy i wyrabiamy mięso
Nadziane mielone  z sosem grzybowym
smażymy na oleju