Sposób przygotowania:
Nadziewana pierś w orientalnej nucie
Mięso umyć, osuszyć i poodcinać nadmiar tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać cynamon z kardamonem, kebab i sól. Mieszanką natrzeć mięso ( wewnątrz kieszonki także). Pomidory drobno pokroić, przełożyć do miski. Fetę drobno pokroić i dodać do pomidorów. Natkę drobno poszatkować i połączyć z resztą farszu. Dodać oliwę z pomidorów i wszystko dokładnie wymieszać. Farszem napełnić kieszonkę -obficie ( ja zużyłam cały farsz). Spiąć mięso wykałaczkami i odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie rozgrzać olej. Na talerzu roztrzepać jajko. Mięso obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartek. Kłaść na gorący olej i smażyć z obu stron ładny brązowy kolor. Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku i dać mięsu 5 minut odpocząć aby soki się uspokoiły. Smacznego!