Sposób przygotowania:
Najlepszy sernik owocowy
1. Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, miksować. Dodać żółtka i ponownie zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto wylać do blaszki o wymiarach 24x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 20-25 minut. Wyjąć i ostudzić. 2. Biszkopt ciemny: Zrobić tak samo jak pierwszy, a część mąki zastąpić 2 łyżkami kakao. 3. Wkładka serowa: Masło utrzeć z cukrem do puszystości, dodając kolejno po jednym żółtku, ser, budyń w proszku, wszystko zmiksować do połączenia. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 35x24 cm. Piec w 180 st.C około 40 minut. Wyjąć i ostudzić. 4. Masa owocowa: Truskawki zmiksować na puree, zagotować, następnie wsypać galaretki i dobrze wymieszać do ich rozpuszczenia. Ostudzić. 5. Masa budyniowa: 400ml. mleka zagotować z cukrem, w pozostałym rozpuścić budynie. Ugotować budyń, a następnie pozostawić do ostudzenia. Masło utrzeć do puszystości, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystej masy. 6. Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić. 7. Kolejność: Biszkopt jasny, ½ masy budyniowej, wkładka serowa, masa budyniowa, masa owocowa, biszkopt ciemny, polewa czekoladowa. Schłodzić do stężenia. Smacznego!
Przepis znaleziony na blogu Sprawdzone Przepisy Misiaczka.
Przepis znaleziony na blogu Sprawdzone Przepisy Misiaczka.
marietta